Шефът на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански призна, че до преди 2-3 седмици е бил доволен от работата на съдиите, но заради зачестилите грешки в последно време вече е променил мнението си.

„Скандалите са неотменна част от самото съдийство, достатъчно гледате и мачове от другите първенство, скандали не липсват и там. Целта ни е да намалим грешките на съдиите, понякога успяваме, понякога съдиите правят грешки, които не би трябвало, но целта ни е да намалим грешките до минимум“, обясни Джугански.

„До преди 2-3 седмици бях положително настроен и щях да ви кажа, да, доволен съм, но след мача на ЦСКА – Лудогорец, след мача на Левски, след Ботев – Лудогорец, вече се чудя как да отговоря и е по-скоро не, не съм доволен.“

„Определено има моменти, в които представителите на клубовете преекспонират със съдиите и оправдават грешките на своите играчи със съдиите. Ние даваме много пари за обучението на съдиите, имаме различни програми, полагаме големи усилия и се надявам бавно, но все пак съдийството да се повиши.“

„Едва ли е удачно да влизат в полемика с Петър Янински, мисля, че той беше един добър съдия и тук спирам.“

„Проблемът е комплексен и той идва от общото състояние на държавата. За да не плащат непосилни за тях пари за охрана те прибягват до 1-2 охранители частни и охраната не е на нужното ниво“, допълни шефът на съдиите.