Жалко е да зависиш от българи, това заяви мениджърът на Енерги Котбус Щефен Хайдрих в интервю за германското спортно списание „Кикер”. Босът на елитния немски отбор си го върна на собственика на Левски Тодор Батков.

Както е известно, българският адвокат нарече „червено-белите” от Бундеслигата „световно неизвестен отбор” и добави: „В Енерги са объркали историята с 65 години. Не сме 1942-а, а 2007-а”. В Германия забележката на „синия” шеф бе изтълкувана като обида, насочена към характерното за немците поведение по време на нацизма.

Щефен Хайдрих си позволи да засегне България. На въпрос, какво смята, че ще бъде развитието на случая „Станислав Ангелов”, мениджърът на Енерги каза: Очаквам решението на ФИФА днес или утре, но вече няма да правя прогнози. Надявам се само, че следващият път при подобен инцидент Световната централа и германският футболен съюз ще действат по-бързо. Неприятно е, когато човек зависи от българи, които си играят игрички”.

„Засега няма да подаваме друга жалба срещу Левски. Ще изчакаме тяхното становище по случая. От един месец ние плащаме заплата на Станислав Ангелов. Понеже става въпрос за футбол, не искаме да наливаме още масло в огъня”, обясни още Хайдрих.

До вчера в централата на клуба в Котбус не бе пристигнал отговор от Левски. Германците твърдят, че ФИФА е дала срок на българските шампиони до 25-и юли да изпратят жълтата карта на Ангелов. „Засега няма реакция от София, иначе нашият адвокат щеше да ни уведоми веднага. Мисля, че българите отново целят да спечелят повече време”, каза шефът на Енерги.