Бившият футболист на Пирин Благоевград Добромир Митов ще бъде временно решение за поста старши теньор на отбора от Благоевград. Това реши ръководството, след като Неделчо Матушев подаде оставка и оваканти позицията.

Добри Митов е юноша на Пирин и е играл в много български отбори, като върхът в кариерата му са мачовете за ЦСКА. Той има и опит като помощник-треньор в отбора на Литекс - през 2013 година Митов беше сред асистентите на Златомир Загорчич. Освен това някогашният защитник е водил и отбора на ЦСКА до 19 година. Специалистът е родом от Благоевград, което със сигурност ще улесни комуникацията с привържениците.

Той ще води със сигурност Пирин при гостуването срещу Славия в София от 11-ия кръг на А група. През това време ръководството на клуба ще търси и треньор, който да заеме поста за постоянно. Сред кандидатите продължава да бъде и Емил Велев, който е харесван от голяма част от феновете на Пирин и който е готов да спасява „орлетата“ да не изпаднат от А група.

Самият Велев заяви пред Gong.bg, че не е имал разговори с кмета на Благоевград, но е склонен да разговаря с шефовете на клуба. На Пирин вече отказаха Димитър Васев и Стамен Белчев. Ръководството на клуба е амбицирано в най-кратък срок да намери старши треньор, който да бъде назначен и да използва паузата около мачовете на националния отбор, за да навлезе в проблемите на отбора и да започне да ги решава.