Шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов и Димитър Пенев възнамеряват да посетят лагера на „червените” в Остербек. По този начин ще се създаде нещо като традиция, след като същият ръководен дует бе за кратко и по време на зимната подготовка в Анталия.

Тогава бе обявена и емблематичната премия от 1 милион евро за шампионска титла. По всяка вероятност те ще наблюдават последните два мача на „армейците” през следващата седмица – срещу турските Коняспор и Бурсаспор.

Ако все пак през следващите няколко дни официално бъде обявено назначение на Димитър Пенев начело на „А” националния ни тим, то може би това да му попречи да посети собствения си отбор в качеството му на председател на Селекционния комитет. На „Армията” дори обмислят евентуален заместник на Пенев на този пост, тъй като той няма да може да съвместява двете длъжностти. Именно от ЦСКА бяха най-активни в преценката, че не е редно националният селекционер да бъде в същото време на работа в клуб.

Пристигането на Александър Томов пък стана възможно, след като бяха платени част от финансовите задължения към играчите. Вчера, след контролата срещу Камбуур (1:0), старши треньорът Стойчо Младенов заяви, че всички заплати са платени, остават само премиите от миналия шампионат, за които има уверения, че ще бъдат дадени в началото на август. По този начин Томов ще си спести неудобните въпроси от страна на футболистите на ЦСКА.

Със сигурност „армейският” шеф ще вземе участие в част от тренировките на отбора.