Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разкри, че от Левски все още не е постъпвала молба за арбитражно споразумение, за да могат двете страни да стигнат до Спортния съд в Лозана. "Сините" в понеделник обявиха, че ще пратят подобен иск до Футболния съюз заради решението по казуса "Литекс" и анулирането на точките на ловчанлии. 

Столичният клуб е най-засегнат от това решение, защото губи седем точки от актива си и изостава на пет от лидера Лудогорец. Според Попов, ако дойдат такива документи, може да се свика и изпълком, за да се разбере какво ще се случи нататък. 

"Засега не е постъпвало нещо от Левски. Дайте първо да видим какви докуменети ще ни изпратят, преди да говорим за някакво неясно събитие. След като представят техните виждания, тогава мога да преценя дали аз ще го разглеждам, дали президента Борислав Михайлов ще го гледа или пък ще бъде свикан Изпълком", сподели Попов пред "Тема Спорт". 

Според изпълнителния директор на централата, притеснения в ръководителите на родния футбол няма относно това, какво може да се случи около този казус. 

"От какво да се притесняваме? Решението е взето на основание действаща наредба. В лицензионната процедура миналата година те са я приели безуслвовно и безалтернативо.  Спазваме всички правилници и наредби на футболния съюз. Имам подпис и печат от тях", сподели още Попов. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS