Героят за ЦСКА във вечното дерби Серж Нюаджи получи наградата за футболист на 9-ти кръг на А група. Нюаджи събра 9 гласа от 20 гласували специалисти. 5 гласа останаха за Вандер Виера от Ботев Пловдив, по 2 гласа имат Димитър Пиргов от Пирин ГД и Тодор Неделев от Ботев, а с по един останаха футболистите на Ботев Враца Михаил Иванов и Андрей Атанасов.

„Вече ме познавате. Радостен съм от тази награда. Тя е първа за мен в кариерата ми“, каза Нюаджи. „Чувствам се добре в България и в ЦСКА. Давам максимума от себе си и се надявам да съм титуляр в ЦСКА. Нашите цели са да печелим. Работя с желание“, допълни още тогоанският футболист.

Нюаджи призна, че би се радвал, ако получи възможност да играе за родината си Того. „Играл съм в младежките национални формации на Франция, но ако ми се отдаде възможност бих играл за Того. Признателен съм на Емануел Адебайор, че говори за мен и ме подканва да играя за Того“, каза Нюаджи.

Серж Нюаджи стана играч на кръга, обяви, че учи математика

Футболистът заяви, че учи висше образование специалност „Математика“. „Когато дойдох в ЦСКА единственото ми желание бе да остана и да се докажа. Никога не съм искал да напускам отбора. Истина е, че преди ЦСКА бях в Черноморец, но при всички опити има неуспехи. Възползвах се от моя шанс в ЦСКА“, заяви още Нюаджи.

Голмайсторът призна, че до момента не е играл мачове на сняг, което със сигурност му предстои в ЦСКА. „В Ница не вали сняг и не съм играл. Иначе съм роден в Париж и цялото ми семейство е от там и живее там“, допълни още Нюаджи.

Серж Нюаджи стана играч на кръга, обяви, че учи математика