Сериозен интерес предизвиква тимът на Литекс в областта Западна Вестфалия, където тимът е на лагер. „Оранжевите” са отседнали в градчето Халтерн, на 80 километра от Кьолн.

Регионалното издание на най-популярния вестник в Германия - Билд, планира да направи репортаж за българския тим, съобщава официалният сайт на клуба. В Халтерн вече приемат Литекс като свой отбор, тъй като тимът се готви на това място за трети път. За пръв път "оранжевите" отседнаха в Халтерн през лятото на 2004 година, когато треньор беше Стойчо Младенов. Следващото лято вече с нов треньор - Люпко Петрович, Литекс отново използва същата тренировъчна база.

Въпреки проливните дъждове над областта тренировъчният процес при ловчанлии върви напълно нормално. Старши треньорът Ферарио Спасов е предвидил по две тренировки на ден за възпитаниците си. Единствено френският защитник Седрик Канбон тренира на облекчен режим в началото на втората фаза от лятната подготовка.

Сандриньо и Михаил Венков са напълно възстановени и се включват в тренировъчния процес на сто процента. Бразилецът и левият бранител пропуснаха по-голямата част от заниманията от първия подготвителен лагер в Тетевен. Двамата ще запишат по някоя минута в първата контрола на германска земя срещу израелския шампион Бейтар (Йерусалим). По всяка вероятност тя ще е този петък в Холандия.

В същото време стана ясно, че спортно-техническият щаб на Литекс ще реши окончателно кои играчи да освободи след лагера в Германия. Ферарио Спасов заведе в Бундесрепубликата група от 26 футболисти. До този момент ръководството на „оранжевите” преотстъпи Йордан Господинов, Красимир Георгиев и бразилеца Жуниор на македонския Пелистер Битоля.