Румънският нападател на ЦСКА Серджиу Буш получи наградата за футболист на месец септември в анкетата на Пресклуб „България“. Той събра 12 гласа от 26 редакции, които дадоха своя вот. По 5 гласа получиха Венци Христов (Берое) и Михаил Александров (Лудогорец), а Мигел Бедоя от Левски остана с 4 гласа.

"Амбицията ми е да играя все по-добре за ЦСКА. Сега не мисля за трансфер. Колкото по-добре играем обаче, толкова е по-голям шанса да ме забележат. За момента не ми е фиксидея да отида да играя в друг клуб в по-силно първенство. Щастлив съм в ЦСКА. Имам договор за 2 години. В момента в ЦСКА сме едно голямо семейство. Дали аз получавам награда или някой мой колега няма никакво значение. Всеки един играч от ЦСКА може да е на нашето място с Тони“, заяви Буш.

Той изрази своето възхищение от треньора Стойчо Младенов. „Той е главен виновник за добрата игра на отбора. Ние от своя страна се стараем да покажем най-доброто от нас, за да му се отблагодарим за доверието. Колкото до кондиционен треньор. Мисля, че на този етап нямаме нужда от допълнителна физическа подготовка. Тренировките са достатъчно интензивни. Ние сме бързи, залагаме на добри контраатака и това е една от причините да реализираме попадения“, каза Буш

„Защитниците на съперниците вече ме познават добре. Може и да се страхуват от мен. Аз обаче не се плаша от никой. Не мисля, че ще ме спрат да отбелязвам повече голове. Сега следва мач с Литекс. После с Левски. В тези мачове, а и в другите няма абсолютно никакво значение кой вкарва головете. Важното е да вземаме 3 точки“, каза Буш.

Младият футболист изрази желание и амбиция да играе за националния отбор на Румъния. „Надявам се с добрите си игри да насоча вниманието на селекционера и той да ме извика в представителния тим. Това е мечта на всеки един футболист. Мачовете за националния тим са чест“, каза още Буш.