Новата холандска футболна придобивка на ЦСКА Куидо Ланзаат може би възможно най-безболезнено преживява от всички нови чужденци в отбора първоначалната носталгия.

От една страна и по възможно най-добро за него стечение на обстоятелствата, „армейците” избраха именно родината му, за да проведат заключителния си летен лагер. Преди това Куидо бе за известно време на лагера и в Боровец, но общо взето по този начин адаптацията при него върви добре.

Два дни, след като отборът на ЦСКА пристигна в Остербек, бранителят бе посетен от майка си и баща си. Пред тях той похвали много страната, в която ще работи следващите няколко години.

На първата контрола тук в базата в Остербек, холандецът бе посетен от родения от смесен българо-холандски брак негов съученик, с когото са учили заедно финанси в Амстердам. Футболистът бе контузен, не игра в мача, което му позволи да прекара цялото време в сладки спомени със съученика си.

На петъчната контрола срещу Апоел Кфар Саба, Куидо Ланзаат също имаше роднинска подкрепа сред малцината зрители. Преди мача той се зарадва най-много на все още невръстния си братовчед. Неговият баща – чичото на Куидо, бурно аплодираше през втората част, при всяко съприкосновение с топката на холандеца.