Старши треньорът на Академик София Семир Селимински бе много щастлив след успеха на своя отбор с 1:0 над Пирин. Той призна, че участието в А група коства много на „студентите”, но той изрази гордостта си от своите футболисти.

„Не се притеснявам от точките, целта ни беше да съберем колкото се може повече точки предвид лошия старт. Искам да благодаря на футболистите, горд съм с това, което правят. Искам да благодаря и на спортно-техническия състав, който работи с отбора и на хората, които се опитват да издържат клуба. Коства ни много участието ни в А група като усилия и емоция, надявам се да завършим полусезона с още точки”, заяви Селимински.

„Тежкият мач беше днес за нас като отбор, трите мача, които ни предстоят са лесни, защото в тях няма какво да губим. Те не ме притесняват, само може да спечелим от тях”.

„Сакалиев е човекът, който подаде за гола в този мач и хубаво изпълнение от Ивайло Димитров, това искам от тях. Сакалиев е човек с опит, не напразно изтърпяхме неговото завръщане в българския футбол”.

„Иван (Редовски) започва тренировки на 100% от понеделник, за Локомотив Пловдив не вярвам да е готов, но срещу Левски и ЦСКА мисля, че ще играе. За да играеш с двама нападатели, трябва да притежаваш с нападатели. Само да са в добра форма, ще им намерим място”, завърши Селимински.