Новакът в А група Академик София записа третата си победа в елита, след като в мач от 12-тия кръг победи Пирин с минималното 1:0 на стадион „Славия” в столичния квартал Овча Купел.

Единственият гол в мача падна в 73-та минута, когато точен бе Ивайло Димитров след удар със задна ножица.

През първата част по-опасните положения бяха в полза на гостите, които обаче не можаха да се възползват от тях. Удари на Кондев и Костов бяха отразени от отбраната на Академик.

В 18-та минута пък Костов направи страхотен рейд, мина през четирима защитници, излезе сам срещу вратаря Михайлов, но ударът му мина покрай вратата.

В 53-та минута Мишо Александров можеше да открие резултата, но след като пое топката на гърди в наказателното поле, направи непростим пропуск от два метра.

Зоран Златковски пък се отчете със сватбарски шут, който провали отлична атака на „орлетата”.

В 73-та минута Стойко Сакалиев, който за първи път бе титуляр за Академик, направи прекрасен пас от 35 метра към наказателното поле, топката тупна и непокритият Ивайло Димитров със странична ножица вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Макенджиев, за да донесе успеха на своя отбор.

Със спечелените три точки „студентите” се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече са 11-и с 11 точки. Пирин е една позиция по-надолу с 10 точки.