Заемащият длъжността спортен директор в Академик София Самир Селимински заяви след равенството 0:0 като гост на Черноморец в мач от първия кръг на А група, че целта на новаците в А група е била не хикс, а победа в Бургас.

„Аз съм много щастлив и доста развълнуван, знам как работят момчетата, такъв старт им беше необходим за самочувствие. Поздравявам и Черноморец. Целта беше да победим, но не успяхме да реализираме положенията си, поздравявам момчетата”, каза Селимински.

„Ние имаме стил на игра, знаем всеки състезател какво трябва да прави на терена, знаем силните си страни, бяхме разузнали Черноморец. Мисля, че стана хубав мач.”

„Мисля, че следващата седмица ще изглеждаме по-добре. Шегуваме се, че имаме три резерви, защото са толкова разрешени. Но следващата седмица ще имаме още трима нови, с които ще подпишем.”

„Осветлението не бе проблем, но условията бяха тежки, голям задух. Момчетата са изцедени, това значи, че са се вложили в мача.”

„Естествено, че е по-хубаво да се работи така, по-добри условия, по-хубави терени. Всичко ни е осигурено, имаме добър бюджет и днес момчетата показаха, че заслужават внимание.”

„Имаме слаби места, в халфовата линия нямаме заместници, но мисля, че в хода на времето ще намерим достойни заместници”, каза още доскорошният официален наставник на Академик..