Лазаретът в Черноморец (Бургас) се напълни след вчерашното нулево равенство в 11-я кръг на първенството срещу Ботев (Пловдив). Цели седем играчи няма да тренират днес и утре, а четири от тях най-вероятно ще бъдат извън плановете на треньора Димитър Димитров-Херо между 10 и 15 дни.

Най-тежко е положението на Пламен Крумов, Любомир Любенов, Шенер Ремзи и Атанас Фиданин. Сигурно е, че те пропускат гостуването на Левски в края на седмицата, но има голяма вероятност да не се възстановят и за срещата с ЦСКА в 13-я кръг.

Пламен Крумов има проблеми в коляното, вчера срещу Ботев игра на обезболяващи инжекции, което влошило травмата. Той трябва да почива поне 15 дни, след което ще се съблече за първа пълноценна тренировка. Любомир Любенов има бедрено разтежение и няма да тренира със сигурност 10 дни. 20 дни извън терена ще бъде Шенер Ремзи. Халфът от Разград беше заменен принудително вчера, след като обърна глезена си при единоборство.

Също от бедрено разтежение страда левият бранител Атанас Фиданин, но той има и хематом, което ще затрудни лечението му. Фиданин ще поднови тренировки в петък или събота, но пропуска визитата на националния стадион Васил Левски срещу шампионите.

Леко разтежение има Костадин Дяков, а Иван Цанков е с навехнат глезен. Двамата започват тренировки в сряда. Три дни заради висока температура и грип ще почива Георги Караканов.

Черноморец ще тренира по веднъж до края на седмицата, а в петък сутринта пътува за София.

В деня преди мача с Ботев пък в лагера на акулите пристигна нападателят на Локомотив (Пловдив) Стойко Сакалиев. Сакалиев се присъедини към закуската на отбора и пожела успех срещу Ботев.