Първите минути в двубоя бяха за тима на гостите, който нападаше далеч по опасно. Първото добро положение в срещата дойде още в петата минута, когато Шенер Ремзи нахлу добре в наказателното поле, стреля силно, но топката се отби в крак на бранител и попадна в притичалия Любчо Любенов. Нападателят стреля, но на опразнената врата не успя да реализира и топката срещна напречния стълб.

 

Последваха още няколко интересни ситуации пред Лилчо Арсов, който обаче се справи блестящо. В 20-ата минута Крумов имаше отличен шанс след заучено положение, но ударът му мина на сантиметри от вратата и топката излезе в аут.

 

От своя страна домакините създадоха първото си опасно положение в 36-ата минута, След центриране от фаул в наказателното поле на Черноморец обаче, няколко футболисти на домакините се разминаха с топката и не успяха да нанесат удар по посока вратата на Стоянов. Минути преди това първи жълт картон в мача получи Алегре от състава на домакините за грубо нарушение.

 

Няколко минути преди края на първото полувреме наставникът на гостите Димитър Димитров – Херо направи първата си смяна в срещата. Играта принудително напусна Шенер Ремзи, а на негово място се появи Караканов.

 

Ситуацията на терена не се промени и през втората част и отборът на гостите продължи да бъде по-активният на терена. В 54-ата минута Цанков пропусна чудесна възможност да даде преднина на своя тим. От около осем метра фронтално в наказателното поле не успя да отправи силен удар и отново Арсов се справи в ситуацията.

 

В 60-ата минута на двубоя, домакините останаха с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Алегре. До края на срещата футболистите на Черноморец не успяха да се възползват от численото си превъзходство, въпреки че създадоха няколко добри положения пред вратата на домакините.

 

Отборът на Ботев бе изпратен с бурни освирквания от феновете на стадиона. Привържениците на „канарчетата” изпратиха с аплодисменти единствено вратаря Лилчо Арсов, който за пореден път бе най-добрият футболист на „жълто-черните”.