Преди голямото дерби между Левски и ЦСКА днес, фенове на двата отбора подгряха и студиото на “Сблъсък”. Левскарите бяха представени в спора от оперния певец Юлиян Константинов и телевизионния водещ Витомир Саръиванов. Срещу тях се изправиха двама журналисти и фенове на ЦСКА Симеон Колев и колегата ни Ники Александров.

В първи рунд на ринга излезе левскарят Витомир Саръиванов, който смята, че на Гонзо не му трябва по-голямо чело, при положение, че е вкарал 15 гола на ЦСКА. А срещу него седна червеният фен, който защити ЦСКА по-успешно от Ибрахима Гай навремето – журналистът Ники Александров. Той обеща ЦСКА да направи Левски днес “на пух и прах, а Вито отговори със закана, която включваше “късане на шорти”.

Двамата спорещи подробно обясниха разликите между двата отбора, връщайки се назад в историята до самото им създаване. В разгара на сблъсъка те даваха примери с футболисти, цитираха успехите на тимовете, стигнаха дори до там, че ги сравниха с Арсенал и Ман Юнайтед. Вито беше категоричен, че “отборът на армията е създаден изкуствено” и предложи ЦСКА поне да си смени абревиатурата, за да не личи, че всичко при тях е копирано от СССР. Ники Александров, обаче контрира с думите, че “и други отбори по света са създадени по времето на ЦСКА, но не си сменят абревиатурата”.

Културовед Гъмов направи изчерпателен анализ, от който стана ясно, че “няма мое, няма твое – всичко е Берое, но дори неговият екстравагантен хумор не можа да успокои страстите в студиото.

Във втори рунд синята лавина се увеличи като до Вито  застана Юлиян Константинов, а Ники Александров запя „кой сега е номер едно” заедно със Симеон Колев. Юлиан Константинов влезе грубо с бутонките с думите “всички фенове на ЦСКА са червендалести, плешиви и дебели”, а Симеон Колев развя като знаме срещу врага имената на колоси като, Стоичков и Бербатов. Срещу тях бяха изправени легендите Гунди и Котков.

Водещите Иван и Андрей също не останаха безпристрастни – техните футболни предпочитания лъснаха за пореден път. А асистентката им Алина откровено си призна, че ще вика за тези, които са си уредили победата в мача.

Втори рунд приключи с обобщението, че “най-големите успехи на ЦСКА са срещу Левски”.

Провокаторът Иво Танев припомни, че и двамата отбори са имали добри футболисти в миналото, но сега не е така. Агитките се развилняха, а левскарите попитаха “има ли по-голям срам от резултат 7:1”. В отговор от червения ъгъл припомниха, че веднага след този позорен мач, ЦСКА е бил Ювентус с 3:2. Стана ясно и, че ЦСКА има повече титли.

В студиото се чуха се всички лозунги и песни на Левски и ЦСКА. Футболният сблъсък днес ще на националния стадион от 16:00 часа.