Бившият президент на ЦСКА Александър Томов също взе отношение по скандалния мач между Левски и Литекс, който беше прекратен в събота. Тогава ловчанлии напуснаха терена, бесни на рефера Георги Йорданов. 

Политикът, който вече няма нищо общо с "червените", смята, че негови колеги от политиката се месят във футбола, а също така твърди, че арбитърът на този двубой е изпълнил поръчка. 

"Аз никога не бих извадил ЦСКА, дори при такъв тип съдийство. Не мога да отрека, че съдийството беше ужасно. Ясно беше, че е поръчано единият отбор да победи другия", сподели Томов пред Нюз 7 и добави:

"Българският футбол е низ от скандали, защото няма сил­на организация. Има вмешате­лство на президенти, на поли­тици, на хора, които не би трябвало да се занимават с такива неща. Очевидно се правят пари от такива истории или пък е надежда за по-лесно класиране."

"Това е, както в по­литиката. Не може да си да­ваш монополно преимущест­во. Не може властта да разполага с някакви гигантски субси­дии. Това е авторитаризъм, това не е нормална власт. Демокрацията изисква хората да се чувстват равноправни", сподели още Томов.