Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Станков беше много доволен от победата над ЦСКА с 2:0. Мнозина отписваха "черно-белите" в този двубой, но те показаха много силна игра.

Според специалиста това си е проличало на терена и отборът му е надиграл категорично опонента си.

"Много съм радостен от добрата победа. Нашият отбор игра и добър, агресивен футбол. Пресирахме, не давахме възможност на съперника да изнася топката. Искам да благодаря на всички, които участваха и не участваха в този мач. Ще ни се вдигне самочувствието сега."

"Не само спечелихме трите точки, но и го направихме с категорично преимущество Това е играта, която искам да виждам."

"Лошото е, че редуваме силни и слаби игри, но това е истинското лице на Локомотив. Никога не е лесно срещу ЦСКА, а днес видяхте как победихме."

"Мачовете в плейофите са много тежки, всички губят точки. Има футболисти, които трупат умора, но чест прави на момчетата, че се хвърлиха днес и изиграха силен мач."

"Аз го казах още след мача с Лудогорец, че който ни подценява, ще страда. Това се доказа и днес. Никога не съм казвал, че ще се хвърлим само за Купата. Затова се случи това и с Лудогорец, и с ЦСКА."

"Купата ни е много важна, имаме мач с шампиона, ще се стараем в тези мачове да излезем с добър резултат от този мач, но не е само това. Все пак ние имаме своите шансове."

"Вие непрекъснато търсите някакви конфликти. Не са приятни нещата в кухнята, които се случват, а вие само това търсите. Имало е разговор с феновете, но това са си лично наши неща и нямам намерение да се разкриват."

"В някое семейство мъжът може да удари шамар на жената и обратното. Но това си е в нашето семейство, недейте да ровите повече в тези скандали. По някой път те имат и положителен ефект. Това си е нашето семейство."

"По принцип много се преувеличават нещата. Феновете искаха да се видят с играчите, отдавна не се бяха виждали, не търсете повече конфликти. Това е истината, това се случи", заяви Станков след мача.

"Стараем се да опазим играчите си, имаме и много картони. Диего Фераресо има много картони и затова не игра днес. Това е причината да запазим някои играчи. Затова и днес извадих Намуши.

Просто трябва да се върти съставът, но във всички предстоящи мачове ще заложа на играчите, които са в най-добрата си форма и това ще е водещият ми мотив."

"Ще се опитаме с добра игра да върнем публиката на стадиона. Дори и да падаме, ще искам да се себераздават, за да зарадваме хората. Дано публиката се посъбуди, но това си зависи само от нас. Те много ни помагат да се чувстваме добре", сподели още Станков.