Старши треньорът на Локомотив Александър Станков заяви след равенството срещу Ботев в пловдивското дерби, че „канарчетата“ са играли много страхливо. Той отбеляза, че футболистите на Ботев дори не са минали центъра през първото полувреме.

„Според мен резултатът не е справедлив. Изиграхме много тактически грамотно мача изпуснахме добри ситуации да победим в този мач. Не съм доволен“, коментира Станков.

„Съжалявам особено за пропуските през първото полувреме. Можехме да отбележим не един, а два гола“, добави треньорът на Локомотив.

„Щом сме завършили наравно явно това са силите на двата отбора. Ние имаме еднакви точки. Нашият отбор игра по-добре в днешния двубой и заслужаваше повече победата. Момчетата много желаеха победата и я заслужаваха повече“, продължи наставникът на „смърфовете“.

„В днешния мач имаше само един отбор на терена, който искаше повече победата. Не си спомням отборът на Ботев да имаше чисто голово положение. Съжалявам, че нашият отбор не победи, защото заслужаваше победата.“

„Не съм удовлетворен от равния резултат, който се получи. Аз не съм човек, който се оправдава с условията. Условията са такива, каквито са. В тежките условия, в които се игра днешният мач нашият отбор се представи много борбено и амбицирано. На моменти късметът ни изневери. Ботев игра много страхливо“, каза още специалистът.

„Имам претенции към съдията, но не съм от треньорите, които постоянно се оплакват от съдийството. Имаше загуба на много игрово време. През първото полувреме Ботев дори не мина центъра. Разлика в класите между нас и Ботев няма. Нашата цел е да се класираме в първата седмица. Ние дори бяхме по-класният отбор от Ботев в днешния мач“, каза още Александър Станков.