Локомотив и Ботев не бяха на нивото на феновете си, изпълнили трибуните на "Лаута", и завършиха само 0:0, след като почти не успяха да играят футбол на лошия терен. Така Локо Пд остана без успех срещу Ботев след завръщането на "канарчетата" в елита, и записа първо реми в А група от 19 мача насам.

ВИДЕО ОТ ПЛОВДИВСКОТО ДЕРБИ ВИЖТЕ ТУК!

След като вкара 10 гола в последните си три срещи, Ботев почти не създаде положение пред Данчо Господинов, и не се виждаше как може да надделее.

След този 21-ви кръг, Ботев и Локо остават с по 38 точки, съответно на трето и четвърто място в класирането.

Локомотив Пловдив доминираше през първото полувреме, но залагаше предимно на центрирания и изсипани топки в наказателното поле на Ботев, за да стигат до опасности. Лошият терен и вятърът едновременно пречеха и помагаха на двата отбора, но доста по-трудно се развиваха атаките на символичните гости от Ботев.

Най-добрата възможност за "канарчетата" се получи в 12-та минута, когато Спрокел успя да продължи една топка към Грънчаров, който с глава отигра, Господинов спаси, а след това бе вдигнат и флаг за засада.

Здравко Лазаров на няколко пъти, Данчо Тодоров, Константинос Казнаферис опитаха да изненадат Адам Стаховяк с ударите си, но стражът на Ботев внимаваше и не позволи попадение.

В 34-та минута се стигна и до меле на терена. Здравко Лазаров се сдърпа с Вандер, след което повечето им съотборници се скупчиха и започнаха да се дърпат и бутат. Искрата тръгна след като Вандер и Илиадис се сблъскаха, и след падането гъркът чукна по главата съперника, който реагира гневно.

След почивката Ботев заигра малко по-атакуващо, но отново му липсваше нещо в завършващата фаза. Станимир Стоилов пусна един по един Мариян Огнянов и Тодор Неделев, в търсене на промяна на резултата, докато Сашо Станков заложи на Дани Кики.

Анисе и Вандер отправиха опасни удари към вратата на Йордан Господинов в първите минути от второто полувреме. Локомотив пък като че ли остави част от нападателната си мощ в съблекалнята, и атакуваше доста по-рядко и по-пасивно, оставяйки съперника да превземе терен.

В заключителните десетина минути Локомотив пропусна на два-три пъти възможности пред Стаховяк. Диего шутира в аут от границата на наказателното поле, а след това при едно двойно подаване между Тижани и Гади в ъгъла на пеналта, последният си поведе дълго топката и я загуби.

Финалната възможност за домакините се откри пред Мартин Камбуров, чийто удар изненада малко Стаховяк, който не успя да хване топката, но нямаше кой да я засече.

Локомотив: 12. Господинов, 7. Тодоров, 22. Н`Дайе, 87. Диего, 11. Камбуров, 75. Аймен, 28. Илиадис, 5. Казнаферис (91. Гади 80), 33. Тунчев, 20. Тижани Белаид, 77. Лазаров (9. Кики 68) (Резерви: 23. Акалски, 3. В.Георгиев, 88. Стефанов, 18. А.Георгиев, 17. Марков, 91. Гади, 9. Кики)

Ботев: 1. Стаховяк, 11. Христов, 5. Грънчаров, 83. Спрокел, 14. Минев, 88. Сърмов, 16. Иршак, 17. Анисе, 10. Вандер (8. Неделев 78), 19. Цветков (7. Огнянов 72), 22. Ромарио (9. Луис Педро 90+2)