Литекс победи Вихрен с 1:0 като гост с щастлив гол в продължението, дадено от рефера Кольо Данев.

Домакините от Сандански удържаха геройско равенство до самия край на срещата, въпреки че не успяха нито веднъж сериозно да застрашат вратата на Тодор Тодоров.

Литекс бе по-активният отбор в мача, и след като проспаха първото полувреме, след почивката „оранжевите” натиснаха и пропуснаха доста изгодни възможности да открият резултата.

Най-опасните положения пред вратата на Венци Велинов се случиха в последния четвърт час от двубоя. Бето удари на два пъти гредата, а Уелингтом изпробва далечни удари, но и двамата нямаха късмет да се разпишат.

В самото начало на даденото от съдията на мача Кольо Данев триминутно продължение отново Уелингтом шутира в тялото на стража Велинов. Вратарят на Вихрен не овладя по най-добрия начин и притичалият Сандриньо добави топката и така реализира единствения гол в двубоя.

Неприятна новина за Люпко Петрович бе контузията, която получи Станислав Манолев в края на срещата. Младежкият национал бе заменен от Станислав Генчев в 84-та минута, като все още не е ясно доколко сериозна е травмата му.

Литекс заема комфортната четвърта позиция във временното класиране до момента с 50 точки, а Вихрен е 11-ти с 27 точки след 24 изиграни кръга.