За първи път от началото на зимната подготовка Литекс проведе тренировка в пълен състав. На днешното сутрешно занимание се включиха всички без Сандриньо.

Очаква се бразилецът да започне да се готви наравно с останалите до няколко дни. Проблемите на Зоран Янкович, Петър Златинов, Михаил Венков и Ду Бала вече са отшумели и те ще бъдат на разположение на Миодраг Йешич за мачовете със Зенит и Есперанс.

В 18,00 часа местно време започва втората тренировка на Литекс за деня. След нея отборът се мести във фитнеса на хотел "Ал Бустан", където ще проведе физически упражнения под наблюдението на кондиционния специалист Слободан Пайович.

От клуба съобщиха, че контролата със Зенит ще се играе на 24 януари от 14:00 или 15:00 часа българско време. Организаторите все още не са решили на кой стадион да се проведе срещата.

Междувременно и украинският Металист (Харков) покани Литекс за контролен мач,. Срещата обаче не може да се състои, тъй като ловешкият отбор спазва стриктно предварително изготвената програма.

"Бяхме много доволни от мача с българите миналата година тук, в Дубай", заяви човек от ръководството на Металист. "Заради местен мениджър ни пропадна контролата със Славия (Прага) и спешно търсихме нов тим. Предлагат ни много варианти, но нашият треньор каза - или Литекс, или няма да играем контрола", споделиха още от украинския клуб.