Само 13 клуба се обявиха за намаляване формата на А и Б група. Това се случи на днешното Общо събрание на Професионалната футболна лига, чиято най-интересна част бе именно обсъждането на състава на групите.

На заседанието присъстваха 32-ма представители на професионалния футбол, като от А група липсваха само хора на Черно море и Локомотив София.

Най-сериозен поддръжник на идеята за намаляване на А група до 10 тима бе собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев. Той бе предложен от Валентин Михов за нов член на Управителния съвет на Лигата, но след дебати и явното несъгласие с идеята му от болшинството отбори, Събев си даде самоотвод и отказа да влезе в УС.

Идеята за А група от 10 отбора бе приета от представители на шест клуба – Левски, ЦСКА, Черноморец Бургас, Сливен, Славия и Черноморец Поморие, плюс гласа на самия Валентин Михов.

Други пет клуба изразиха мнение за формат на А група от 12 отбора – Литекс, Спартак Пловдив, Ботев Враца, Брестник и Спортист Своге.

Представителят на Етър Велико Търново бе единствен, който подхвърли идеята за 14 отбора, а останалите 19 клуба гласуваха форматът да не се променя – Миньор Перник, Берое, Калиакра Каварна, Локомотив Пловдив, Пирин Благоевград, Монтана, Видима Раковски, Миньор Раднево, Чавдар Етрополе, Волов Шумен, Любимец, Дунав Русе, Ком-Миньор Берковица, Банско, Марек Дупница, Черноморец Балчик, Локомотив Мездра и Ботев Криводол.

Преди поименното гласуване вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде да се разбере, че ако футболните клубове стигнат до мнозинство за намаляване на групата, това мнозинство ще бъде уважено от Изпълкома на БФС, който може да вземе подобно решение и има заседание на 3 юни.

След като станаха ясни резултатите, Митко Събев и неговият юрист заявиха, че гласуването не е законосъобразно, тъй като отборите от Б група не плащат членски внос за присъствието си в ПФЛ и би трябвало това гласуване да бъде направено само от тимовете, които внасят годишно по шест хиляди лева за участието си в организацията.

Събев също така заяви, че нищо чудно в скоро време големите отбори да си направят собствена група.