Амкар Перм победи Славия с 4:3 в зрелищна контрола, която се игра на едно от тренировъчните игрища в турския курорт Сиде.

Мачът започна отлично за “белите”, които поведоха още във 2-та минута, когато Юруков даде около 30 метров пас към Божов, който от около 18 метра технично прехвърли излезлия напред Нарубин за 1:0.

Играчите на Амкар веднага се опитаха да изравнят резултата и в 3-та минута Георги Пеев нахлу в наказателното поле на Славия , след което премина през Дяков и стреля, но точно в ръцете на Кунчев.

Футболистите на Славия удвоиха своята преднина в 10-та минута, когато Радослав Димитров центрира в наказателното поле на Амкар, където Мартин Кушев стреля с глава, но топката се удари в гредата и се върна отново при него, а при добавката нападателят на “белите” отново с глава не пропусна да направи резултата 2:0.

Амкар бързо се върна в мача, след като в 11-та минута Георги Пеев центрира в наказателното поле на Славия, след което Ристич засече топката с глава и я прати във врата на Кунчев.

В 26-та минута избухна разправия между Баяно и Ристич, а мачът бе пред прекратяване, но двамата треньори Емил Велев и Рашид Рахимов се разбраха контролата да продължи.

Славия отново се сдоби с два гола аванс в 33-та минута, когато Николай Божов с мощен шут прати топката във вратата на Нарубин.

Второто полувреме бе по-добро за отбора на Амкар Перм, който стигна до гол още в 54-та минута, когато след многоходова комбинация Бормистров бе изведен в наказателното поле на Славия и със силен шут по земята вкара за 2:3.

Славия можеше да вкара четвърти гол в 64-та минута, когато Божов подаде по земя към Даниел Пеев и той от дузпата прати топката над гредата.Минута по-късно Георги Пеев пробва далечен шут, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 69-та минута Божов получи много хубав пас от Жуниньо отляво, нападателят стреля от движение и уцели напречната геда.

Амкар изравни резултата в 79-та минута, когато Георги Пеев стреля фронтално срещу вратата на Славия от границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл на Стефано Кунчев.

В края на мача съдията повлия на играта на двата отбора и на крайния резултат. В 90-та минута реферът свири измислена дузпа за Амкар за нарушение на Сечков срещу Михальов. Наказателният удар бе реализиран от Георги Пеев.

Следващата контрола на Славия е в неделя срещу Криля Советов от 17 часа.