Един от най-предно класираните румънски отбори за миналия сезон Петролул Плоещ обяви програмата си за подготовка за новия сезон. Интересното е, че в нея има контрола с родния първенец Лудогорец. 

Такава проверка все още не е потвърдена от "орлите", но Петролул обяви графика си за подготовка и на сайта си. Датата, на която би трябвало да се изиграе двубоят, е 1 юли. Записаният час е 20:30. 

Ако наистина такъв двубой се състои, разградчани ще спазят традицията си да играят с най-силните отбори от северната ни съседка по време на подготвителните си лагери. Досега те са играли с всички по-класни опоненти от там. 

Интересното на този сблъсък е още, че в него вероятно ще участва бившият играч на Петролул, който сега има договор с Лудогорец - Юнес Хамза. Тунизиецът засега няма да бъде продаван, каквито информации имаше в течение на сезона. 

Иначе шампионите все още не са обявили официално програмата си за подготовката. Бившият им наставник Георги Дерменджиев разкри само, че ще има проверка с руския шампион Зенит Санкт Петербург през юли.