Футболистът на ЦСКА Румен Трифонов участва в пресконференцията преди мача на „червените” от Лига Европа срещу австрийския Рапид Виена, заедно с наставника на тима Гьоре Йовановски.

Халфът на армейците изрази увереност, че тимът му има сили да спечели двубоя утре, въпреки слабите резултати в незадоволителното представяне на отбора в родния шампионат. Според Трифонов единствено с победи ЦСКА може да върне публиката на трибуните. Очаква се утре феновете на „червените” отново да протестират срещу клубното ръководство.

‘По най-бързия начин трябва да забравим мача с Калиакра. Трябва да показваме играта, която показваме в Лига Европа. С малко повече концентрация имаме сили да излезем победители”, коментира Румен Трифонов.

„Берое ми направи силно впечатление. Беше равностоен на Рапид. Австрийците играят организиран футбол. Тактически дисциплинирани футболисти с афинитет към атаката. Труден отбор за преодоляване, но с малко повече концентрация пред головите положения може да спечелим.”

„Всеки мач излизаме за името на ЦСКА. Съгласен съм, че с резултатите не го защитаваме по най-добрия начин. Равните резултати са незадоволителни. Трябват ни 1-2 победи, за да си повярваме. В момента си мисля, че сме изгубили самочувствие В отбора има много добри футболисти, на които им трябва само да си повярват. Преди месеци всеки един от тези футболисти е играл по различен начин. Още утре ще изглеждаме по друг начин”, каза още халфът на армейците.

„За всеки футболист е болно, когато феновете се отдръпват от отбора. Ние сме виновни за това. За да прекъснем този протест на феновете това ще стане само, ако си променим коренно играта и почнем да побеждаваме. Тогава ще върнем и публиката. С победите ще се върне и публиката. Казах, че ако продължаваме така ще изгоним феновете. Сигурен съм, че има още какво да покажем. Трябва да си променим коренно мисленето на терена. Утре, ако феновете не са достатъчно ще бъде тежко, но това, което си направиш никой друг не може да ти го направи. Трябва да спечелим утре.”

„Постоянно се питам защо играем по един начин тук и в Европа. Все още не мога да намеря отговора за себе си. Подсъзнателно в Лига Европа отборите ги приемаме като дразнител и тръгваме да играем като равни с равни с по-големи футболисти. Тук излизаме и си мислим, че ще бием само с емблемата отборите. В днешно време няма как да стане. Трябва мотивацията от Европа да се прехвърли в А група”, завърши Трифонов.