Нападателят Руи Мигел, който разтрогна договора си с ЦСКА и си търси нов отбор в родната Португалия, даде актуална информация за състоянието на ЦСКА и на Левски. Както е известно, "червените" и "сините" изтеглиха за съперници португалските грандове, съответно Порто и Спортинг, в групите на турнира Лига Европа. Мигел говори пред изданието "Маишфутебол" и предупреди португалците, че ЦСКА и Левски са особено опасни като домакини заради негостоприемната обстановка на стадионите им.

"ЦСКА и Левски са напълно преодолими за Порто и Спортинг. Двата отбора са силни като домакини, защото атмосферата на българските стадиони е много враждебна за съперниците. Например миналата година Фулъм и Рома имаха доста проблеми, когато гостуваха на ЦСКА в България", коментира Руи Мигел. Според Мигел на Спортинг ще му е малко по-трудно срещу Левски, отколкото на Порто срещу ЦСКА.

"Стадионът на Левски събира около 20 000 зрители и се пълни за тези мачове. Българските фенове са като турските - темпераментни, създават доста шум и напрежение за опонента. При ЦСКА положението с публиката е горе-долу същото. На практика ЦСКА е по-големият клуб с повече фенове. Но те играят на Националния стадион, който е доста по-голям с капацитет 45 000 зрители и рядко се пълни. Има и лекоатлетическа писта, която отдалечава трибуните от скамейките", каза още Руи Мигел.

"ЦСКА е по-силният отбор, с много качествени чужденци. Порто трябва да внимава за двама играчи: Бразилецът Маркиньос, който е много силен с топката и Нелсън - много бърз холандец. При Левски опасността е много по-лесно предвидима: Дембеле. Това е френски нападател с африкански корени, много силен, бърз с топка в крака. Той е боец и вкарва много голове. Жоаозиньо, бразилски полузащитник, също е добър играч", продължи португалецът със сравненията между ЦСКА и Левски.

Мигел посочи и слабостите на българските грандове. "ЦСКА има много контузени и не се знае кога ще се оправят. Особено контузията на десния бек Минев е голям минус. Той игра във всички мачове миналия сезон. ЦСКА има проблеми на двата фланга на защитата и оттам лесно може да се създават положения за гол. Левски имат проблеми в средата на терена. Те са силни физически, но имат проблеми с техниката", каза Мигел. Според португалеца Порто и Спортинг ще спечелят без проблеми домакинските си мачове, но ще срещнат трудности при гостуванията в София.