Отборът на Рома постигна очаквана победа над българския вицешампион ЦСКА в мач от група Е на турнира за Лига Европа. Възпитаниците на Клаудио Раниери се наложиха с 2:0 след голове на младата надежда Стефано Окака Чука и Симоне Перота. Домакините успяха да решат всичко в мача само за три минути през първата част, когато паднаха и двата гола.

Още във втората минута Рома създаде първата си ситуация в мача. Окака Чука проби отдясно и пробва центриране, топката не бе избита добре и попадна в краката на Черчи, който от удобна позиция стреля покрай гредата.

В следващите няколко минути футболистите на ЦСКА владееха топката в по-големи периоди, но не успяха да затруднят сериозно вратаря на домакините Серджио.

Рома откри резултата с първата си реална голова възможност, която дойде в 20-ата минута. Окака Чука бе изведен отлично отдясно зад отбраната на ЦСКА, напредна добре и с удар под плонжа на Иван Караджов даде преднина на своя тим. При гола останаха съмнения за засада, но на телевизионните повторения се видя, че попадението е напълно редовно.

Веднага след гола си Рома съумя да вкара отново в мрежата на българския тим, което окончателно пречупи амбициите на „червените”. В 23-ата минута Пизаро видя отлично в наказателното поле Симоне Перота, който необезпокояван от никой, от близко разстояние покачи на 2:0.

В 27-ата минута на двубоя дойде първият отличен шанс за ЦСКА. Коста Янев изведе прекрасно в предни позиции Иван Стоянов, който излезе очи в очи със стража на Рома, стреля, но в последния момент норвежкия бранител на домакините Джон Арне Рийзе изби топката от гол линията.

В края на първата част Мирко Вучинич, който днес празнува своя рожден ден, изпрати истински снаряд към вратата на Иван Караджов, който спря от външната страна на мрежата. В следствие на силния шут мрежата се откачи от рамката на вратата, като се наложи тя да бъде ремонтирана.

През второто полувреме наставникът на ЦСКА Любослав Пенев рискува всичко в предни позиции, като вкара в игра трима чисти нападатели в лицето на Спас Делев, Мишел Платини и Владимир Манчев. И този ход на специалиста обаче не доведе до желания резултат и "армейците" продължиха да показват немощ в нападение.

В 56-ата минута Йордан Тодоров се озова абсолютно сам в наказателното поле на домакините, но не съумя да намери нито един от тримата свои съотборници пред вратата на Серджио и бранител на Рома успя да изчисти напред.

Двубоят премина изключително коректно, като единственият жълт картон в мача бе показан в продължението на мача. Жереми Менез бе наказан за оспорване на съдийско решение.

Следващият мач на ЦСКА е в София срещу швейцарския Базел, който тази вечер загуби от Фулъм с 0:1. В момента "червените" заемат последното място в своята група със спечелена една точка от два мача. В първия кръг на турнира ЦСКА изпусна Фулъм на стадион "Васил Левски", завършвайки наравно 1:1.

РОМА - ЦСКА 2:0

1:0 Окака Чука 20'

2:0 Симоне Перота 23'

Рома: 27. Серджио 4. Жуан (Андреоли 71') 7. Пизаро 13. Мота 16. Де Роси 17. Рийзе 20. Перота 24. Черчи (Тонето 75') 29. Бурдисо 89. Окака Чука 9. Вучинич (Менез 46')

Треньор: Клаудио Раниери

ЦСКА: 12. Караджов 4. К.Стоянов 5. Янчев (Делев 53') 6. Котев 15. Иванов 21. Янев 28. Маркиньос 30. Тодоров (Манчев 65') 32. Морозс (Платини 53') 52. Минев 73. И.Стоянов

Треньор: Любослав Пенев

Стадион: Олимпико, Рим

Съдия: Владимир Хринак, Словакия