Македонският национал Роберт Петров има изгодно предложение от Рубин Казан. Официално потвърждение от Борисовата градина няма, като оттам заявиха наскоро, че единствената оферта, дошла в офисите на клуба е за Валентин Илиев.

Единствената пречка пред евентуалния трансфер може да се окаже настоящата травма, която мъчи Петров. От дни насам той се готви на индивидуален режим. Бранителят пропусна първите две предсезонни контроли на „червените” срещу Рилски спортист /6:2/ и срещу Миньор Пк /3:1/, като по всяка вероятност няма да е на разположение на Стойчо Младенов и за мачовете срещу Камбуур и Апоел Кфар Саба.

Руснаците искат възможно най-скоро да привлекат македонеца. В момента Рубин е на осма позиция в класирането на Висшата руска лига.

Като личен мотив донякъде е възможно Роберт Петров да търси реализация другаде и вследствие на постоянно заявените намерения от страна на спортно-техническия щаб на ЦСКА да бъдат потърсени нови попълнения от чужбина на поста, на който играе Петров. Шефът на Надзорния съвет на клуба Александър Томов също потвърди нееднократно, че селекцията не е приключила и че се търсят крайни бранители.