Бившият футболист на ЦСКА Янко Сандански почти сигурно ще се размине с трансфер в Локомотив Пловдив. 23-годишният халф бе привлечен на „Лаута” тази зима от Неделчо Матушев и се считаше за сигурно ново попълнение в състава на „смърфовете”, след като изкара целия подготвителен период с отбора.

От няколко дни обаче, Сандански не е в Пловдив и по всяка вероятност ще се завърне в родния Пирин. Той все още няма подписан договор с Локомотив, което стана причина да не получи и картотека в БФС.

Според административния директор на Локо Пд Атанас Узунов, причините Янко Сандански да си тръгне от „Лаута” са две. Футболистът и неговият мениджър са преценили, че той няма да може да се пребори за титулярно място в отбора. Освен това, по думите на Узунов, те са завишили значително вече договорените финансови параметри по договора.

„Ние нямахме проблеми с Янко Сандански и изчаквахме Арбитражния съд да реши неговия казус. Докато чакахме обаче, той и мениджърът му демонстрираха несигурност. Импресариото му каза, че според него Янко няма да може да се пребори за титулярно място в нашия отбор. Сами разбирате, че няма как да гарантираме такова на все още недоказал се в големия футбол млад играч. Бяхме се разбрали и за финансовите му условия преди 2 месеца и половина, но вчера се оказа, че Янко има претенции да взима пари, каквито получава доказан играч като Здравко Лазаров”, заяви Атанас Узунов.