„Приказката свърши!” – бяха първите думи на старши треньора Станимир Стоилов по време на пресконференцията след отпадането на Левски от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

„За жалост не успяхме да прескочим преодолим противник и ни очаква една неприятна година. Трябва да се огледаме добре, ако искаме да се развиваме. Трябва да преосмислим нещата и да търсим правилните решения. Играта на моменти вървеше. Бяхме по-активният отбор, но не и по-печелившият”, каза наставникът на „сините”.

Левски отпадна от Тампере Юнайтед във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Финландците продължават напред след общ резултат от двете срещи 2:0.

„В крайна сметка аз нося най-голяма вина и отговорност за случилото се. Ако можех нещо да променя или да избирам може би Боримиров щеше да започне титуляр или по-рано. Но нямах голям избор. След като свърши мача е лесно да казвам кое е добре и кое не. Замених Стойчев, който направи една грешка. Може би след като изгледам мача ще мога да видя и други неща”, каза още Станимир Стоилов.

На въпрос, дали причината Левски да не успее да вкара гол в рамките на 180 минути срещу Тампере не се крие в липсата на класен нападател, наставникът на „сините” отговори: „Според мен не това е причината. За жалост не успяхме да използваме и високия коефициент, а трябва да отдадем заслуженото на тези играчи които играха в турнира за Купата на УЕФА и Шампионската лига миналия сезон.”

„Ще се борим за шампионската титла и Купата на България, тъй като изпуснахме момента за Европа. Този път видях наистина феновете на отбора да обичат Левски. Публиката подкрепяше момчетата, въпреки че им донесохме голямо разочарование. Аз от името на треньорския щаб се извинявам, че не успяхме да ги зарадваме с европейски игри”, сподели Стоилов.

„През целия подготвителен период отборът играеше добре и собственикът, и ръководството направиха всичко възможно, за да подсилим отбора. За 3 минути имахме няколко положения, ако можехме да отбележим едно, можеше да търсим друго развитие”, добави старши треньорът на Левски, който сподели, че тепърва ще се среща с ръководството на тима, за да се набележат перспективите през тима.

„Не знам дали ще има по-големи глоби от това да отпаднеш от Европа, където се печелят големите премии. От това по-голяма глоба не знам, но ръководството ще прецени”, завърши Станимир Стоилов.