Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че Наско Сираков страда много заради случващото се в Левски, независимо че не се появява в медиите, за да изрази мнението си.

„В Левски сезоните от 2008 година „еволюират“, за да се стигне до този момент. Това е закономерно. Т.е. деградацията еволюира. Разбира се, че Наско страда много. Той много говори, много неща каза, но нямаше смисъл. Не е ясно кой кой е. За да може, особено в спорта, където всичко е на показ, нещата да вървят, нямаш право да имаш задкулисие и да имаш некачествени хора. Иска се знание, иска се възможност. Левски няма капацитет. За втори път обесиха Левски, образно казано, много е страшно това, което става в клуба“, коментира Илиана Раева по bTV в предаването „120 минути“.

„Само фактът, че се задава въпросът кой управлява Левски, е страшен. Говори се с недомлъвки и съвсем естествено е Левски да бъде в това състояние. Може би има и политика, къде няма политика в България. Въпросът е да се намери верният път, с верните хора. Трябва да има тотална промяна“, каза още Илиана Раева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика се върна назад към годините, в които заедно с Ина Ананиева е трябвало да се справят с тежкия инцидент, сполетял настоящия треньор на ансамбъла.

„Ина беше на 9 години и беше много страшно. Тя отваря вратата на банята и ударната вълна от гръмналия бойлер я ударя. Беше напълно обезобразена. Докторите в Пирогов казаха, че няма да може да се състезава, не можеше да си свива ръчичките. Аз й обещах да я направя шампионка“, сподели Илиана Раева.

„Бях млад треньор тогава, на 24 години. Преди да отиде на операциите в Япония, идваше навсякъде с нас по лагери и състезания. Помолих съдиите да изключат как изглежда, а да я оценяват само за играта. Заради психиката ги помолих да не й дават златен медал. Тя се държеше невероятно. Много е силна, много е добра, много е талантлива, много е умна“, коментира още Раева.