Футболистите на ЦСКА ще се потят по три пъти на ден от днес. Старши треньорът на „червените” Милен Радуканов е предвидил по три тренировки на ден, с което ще се опита да вкара играчите в оптимална форма. Освен двете занимания на терен през деня футболистите ще имат и трета тренировка по-късно вечерта. Тя ще е свързана с фитнес упражнения, спининг и други занимания свързани с физическата подготовка на играчите. Базата на Ксанти Шкода в Гърция позволява на Радуканов да използва изключително богат набор от съоръжения, които да помогнат за по-добрата подготовка на отбора.

Кондиционният треньор Иван Йовановски пък вече има възможност да следи изкъсо всички показатели на футболистите и с това да определя натоварванията на всеки един по отделно, което улеснява изключително много работата на екипа на Милен Радуканов.

Базата на ЦСКА предлага няколко много добри терена, на които „армейците” водят подготовка. Спортно-техническият щаб на „червените” вече похвали домакините за организацията и предлаганите условия.