Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов разчита на двама от доскорошните играчи на отбора Павел Виданов и Мартин Дечев, които през зимната пауза бяха преотстъпени съответно в румънския Рапид и във втородивизионния Лудогорец.

Договорите им с „червените” продължават да са валидни и от щаба на Радуканов ги чакат за първата лятна тренировка.

Павел Виданов така и не можа да се наложи в титулярния състав на Рапид. Наставникът Мариан Рада го остави на резервната скамейка на тима в последните три мача, без да прибегне до него като смяна. В края на сезона в Румъния, това може да е знак, че едва ли ще му бъде предложен по-продължителен контракт. Разбира се, съществува и вариант мениджърът на Виданов, Лъчезар Танев да му потърси друг отбор в чужбина, но определено в ЦСКА се надяват бранителят да се върне в отбора.

Ситуацията с младока Дечев е по-различна. Въпреки, че Лудогорец ще играе през следващия сезон в елита, той самият нееднократно е обявявал, че желая да се завърне на „Армията” и да се бори за титулярно място.

По този начин ще се търси максимално засилване на конкуренцията на крайните защитници в отбора, а Виданов при нужда може да бъде ползван и като централен бранител. Със сигурност след края на сезона ще бъде освободен италианецът Фабрицио Грило, който играе на подобен пост.