Вратарят на Спартак Варна Радостин Станев изрази увереност, че тимът му ще се представи на ново срещу ЦСКА утре в изтеглен мач от първенството. Стражът вярва, че назначаването на Ради Здравков за наставник на варненци ще повлияе положително върху футболистите.

„Ако можем да спечелим нещо срещу ЦСКА ще бъде страхотно. Промяната на треньора е носила винаги положителен заряд във всички футболисти. Надявам се и утре да е така. Радослав Здравков е един плюс за отбора и се надявам да се представим добре. Оттук нататък всеки един мач е изключително важен за нас”, коментира Станев в интервю за Гонг.

Бившият страж на ЦСКА също сподели, че вярва, че Спартак Варна ще се спаси от изпадане през този сезон. В момента варненци се намират на 13 място във временното подреждане на А група.

„Мисля, че с потенциала, който разполагаме няма да бъде проблем да запазим мястото си в А група. Не трябва да мислим за изпадане или подобни неща. Всичко е въпрос на самочувствие и вяра. Има напрежение сред футболистите, тъй като липсват доста точки в актива ни”, добави Станев.

Вратарят също коментира и родният шампионат: „Първенството ни от година на година запада. Нищо не се получава нито с националния отбор, нито с клубните ни тимове. Трябва да се подобрят нещата генерално. Не може първенства като румънското и кипърското да вървят напред, а нашето да затъва все повече.”

Чуйте цялото интервю с Радостин Станев в прикачения аудио файл.