Словашкият футболист на Спарта Прага Радослав Забавник заяви специално за Гонг, че никой от ръководствата на настоящия му клуб и ЦСКА не е разговарял с него относно евентуалното му завръщане в редиците на българския тим.

На въпрос дали иска да се завърне Забавник отговори, че на този етап не може да даде отговор, тъй като всичко зависи от това какви условия ще му предложат от ЦСКА. Забавник игра два сезона с „червената” фланелка като бе привлечен от треньора Ферарио Спасов, но след идването на Миодраг Йешич, словакът не намери общ език със сърбина и предпочете да премине в редиците на чешкия Спарта Прага.

Тази година с пражкия клуб Забавник е шампион на страната, но през настоящия сезон треньорът Михал Билек не разчита на него. Това допълнително може да мотивира словака да се завърне на „Българска армия”.

В момента преговорите между ЦСКА и Спарта се водят на ниво клуб – клуб, като определената цена от страна на Спарта е 500000 евро, която обаче може да се окаже твърде голяма за „червените”.

„За момента не мога да кажа нищо, тъй като никой от двата клуба не е разговарял с мен относно подобен трансфер. Дори двата тима да се разберат, в крайна сметка и аз трябва да бъда доволен от предложените ми условия. Омръзна ми да бъда резерва и затова ще потърся промяна”, коментира Забавник.

По времето когато Забавник носеше „червената” фланелка бе твърд титуляр в словашкия национален тим. В момента селекционерът на страната не разчита на защитника заради статута му на резерва в Спарта Прага.