Радослав Илиев е футболистът от школата на ЦСКА, който донесе късмет на “армейците” във вечното дерби, спечелено с 3:0. Тогава за пръв път у нас цесекар и левскар, макар и от школите, слушаха прегърнати химна на България, който обедини и трибуните. Ради имаше възможност да усети атмосферата на най-големия мач в България. Той е част от детския отбор на ЦСКА’2000. Негов треньор е Антон Димитров.

Ради, имаше ли притеснение в теб, когато излезе на националния стадион „Васил Левски” преди вечното дерби?

Малко се притеснявах, все пак това е дербито на България. Радвам се, че донесох късмет на ЦСКА. Надявам се един ден и аз да постигам подобни успехи.

Радослав Илиев: Най-сладки са победите над Левски

източник: cska.bg

Кой има предимство във вечното дерби във вашата група, при 13-годишните?

Миналата година спечелихме турнира в Чирпан. Победихме сините след дузпи. Година по-рано записахме още две победи  с 3:1 и 2:1. Последният мач тази есен завърши 0:0.

На каква позиция играеш в ЦСКА?

Аз съм ляв външен халф. На 13 години съм, от 6 играя в любимия си отбор ЦСКА. Баща ми ме доведе на първата тренировка. Щастлив съм, че съм част от ЦСКА. Според мен е напълно възможно в следващите години нашата школа да създаде футболисти като Александър Тонев и Иван Иванов.

Защо ЦСКА?

Вкъщи всички сме от ЦСКА. Аз не само играя в този клуб, аз съм привърженик на отбора и на всеки мач съм на стадиона.

В момента сте на четвърто място в класирането. Защо не на първо?

Ние сме силен отбор и определено имаме шанс за първото място. Записахме 5 равенства и само 1 загуба, което ни попречи да сме по-напред в класирането. 5 точки ни делят от върха.

Какво искаш да кажеш на феновете на ЦСКА?

Да са здрави и да продължават да подкрепят ЦСКА. А на отбора искам да пожелая да продължава да побеждава.

Идол?

В България - Тодор Янчев, в чужбина - Лионел Меси.

Любими отбори?

ЦСКА и Барселона

Мечта?

Да играя в мъжкия отбор на ЦСКА и след това в чужбина.

 

Анализ  на специалиста

Антон Димитров, треньор на ЦСКА’2000:

„Радослав e поредният футболист от нашия отбор, който има голямо бъдеще. Притежава много добра техника и отлично виждане на играта. Има силен и насочен удар. Играе на позицията ляв външен полузащитник, но по-силният му крак е десният. Има потенциал да стане много добър футболист.”