ЦСКА постигна първа победа от началото на сезона в А група. „Червените” победиха с 1:0 Черно море в мача от 4-ия кръг от родния шампионат на стадион „Васил Левски” пред обидно малко публика.

Единственото попадение за домакините бе дело на Макриньос 76-та минута.

Така, след пораженията от Левски и Черноморец, и равенството с Видима Раковски, „армейците” взеха първи три точки в шампионата. След успеха, ЦСКА заема 11-то място във временното класиране с актив от 4 точки.

Дебют като титуляр за „червените” направи Килиан Шеридън. Бившият нападател на Селтик не успя да се разпише във вратата на варненци, като остана на терена през всичките 90 минути.

През първото полувреме, играчите на Гьоре Йовановски отстъпваха в играта. Гостите бяха по-активни, но въпреки това не успяха да стигнат до някакви по-сериозни положения пред вратата на Иван Караджов.

„Армейците” се раздвижиха през втората част, като добро включване направи холандецът Грегори Нелсън, който влезе като резерва. Слаб мач пък записа Александър Тонев.

Единственото попадение в срещата падна в 76-та минута. Именно Нелсън се пребори добре по лявото крило, след което пусна по земята към Маркиньос в наказателното поле, а бразилецът отблизо успя да вкара на Илко Пиргов за 1:0.

Така, ЦСКА ще излезе с настроение в реванша срещу ТНС от Лига Европа в четвъртък.