Двубоят между Сливен и Локомотив Пд започна далеч преди първия съдийски сигнал. След като треньорът на „воеводите” Драголюб Симонович свика пресконференция, на която се оплака от съдийството в мача с Пирин. Административният шеф на „Лаута” Атанас Узунов съзря в това действие на Дуци опит за натиск върху съдиите и отвърна на удара чрез пресата. Последва ново кроше от страна на Сливен, за да дойде днес ответният удар от Пловдив.

Ето какво заявиха пред медиите днес бившият топсъдия Наско Узунов и Христо Бонев:

„В един вестник видях, че питат как може бивши международни съдии да работят във футболните клубове, визирайки Локо Пд и ЦСКА. Отговорът ми е, че имам 35 години трудов стаж във футбола. В 15 от тях съм бил треньор на юноши. Като такъв имам 4 шампионски титли и 2 пъти съм вицешампион. Много време съм вършил организационна работа в различни футболни клубове. Завършил съм НСА специалност „Футбол” и то преди да стана съдия, съдийството ми беше хоби. Работата ми като ръководител може да се види отстрани. Готов съм да покажа разпечатка от телефона, за да видите говоря ли с някой от съдийската комисия. Футболът е моето призвание, затова работя в него. Като играч имам 2 операции на главата, заради футбола. От Сливен ни атакуват, защото знаят, че сме силни и имаме амбиции. Поставили сме си високи цели и ги преследваме. Оправяме си стадиона и се превръщаме в бял, европейски клуб”, коментира Узунов.

На въпрос страхуват ли се, че заканите на Йордан Лечков да има уволнения в съдийската комисия могат да повлияят на арбитъра Стефан Спасов, който ще свири Сливен – Локо Пд, Христо Бонев реагира:

„Някои хора, които се мислят за ръководители трябва да разберат, че едно е да играеш футбол и съвсем друга да ръководиш институция като футболен съюз. Има много кадърни хора, които мислят и работят за доброто на българския футбол, но има и няколко човека, които се чудят как да приватизират БФС. С такива закани за уволнения сме свикнали, само че за малко да уволнят Лечков от кметския пост в Сливен, добре че изкара връзки и остана. Искам да ви кажа, че след мача в Лондон всички те ще си отидат по къщите и никой няма да се страхува от тях. Както през 94-та качиха футбола на върха, така сега го докараха до дъното. Това е моят отговор”, гневно каза Бонев.