Спряганият за трансфер в Левски вратар на Локо Пд Кирил Акалски ще попадне в групата на „смърфовете” за гостуването на Сливен в събота. Това съобщи Христо Бонев на редовната преди шампионатен мач пресконференция на „Лаута”. Стражът не беше в разширения състав в първите два мача, като през това време се заговори за евентуалното му преминаване на „Герена”.

„Не знам нищо около слуховете за този трансфер. Харесвам вратарските качества на Акалски и трудно бих се съгласил да го продадем. Трябва Локомотив да получи нещо повече от това, което Киро дава на отбора”, многозначително заяви Бонев.

Зума бе категоричен, че неговият отбор ще е доволен само на 3 точки от гостуването на Сливен. На днешната пресконференция Зума за пореден път демонстрира самочувствие и вяра в своите играчи.

„Всички в отбора мислим само за победа в предстоящата среща. Отиваме в Сливен да покажем какво можем, да победим и да започваме да се готвим за Литекс. Много съм доволен от начина, по който момчетата тренираха през седмицата. Успяхме да ги предпазим от главозамайване след победата и добрата игра срещу Черно море. Освен Красен Трифонов нямаме други проблеми с контузии и мога да избера играчите, които са в най-добра форма. Очаквам победа”, коментира специалистът.

Бонев няма да търси повече нападатели. Този пост бе определен като най-кризисен от треньора по време на подготовката, но след добрата форма показана от Базил де Карвальо „черно-белите” прекратяват пробите на атакуващи футболисти. Не е изключено обаче пристигналият вчера испанец Йон Андони Гарсия Аранбилет.

„Личи си, че има футбол в него. Вчера обаче беше изморен от полета от Билбао до София. Нека да си почине, да свикне с обстановката и тогава ще решим какво да правим с него.”

Групата на Локо Пд за двубоя със Сливен ще стане ясна след тренировката утре.