Вариантът нежеланият в Левски футболист Роман Прохазка да продължи кариерата си в Спартак Търнава изглежда неосъществим към този момент. Поне това пишат медиите в Словакия. 

Според тях, тимът не може да си позволи да плати на "сините" договорената сума за трансфер. Прохазка игра под наем през изминалия сезон в тима, от който дойде на "Герена", като в договора му имаше клауза за откупуване срещу определена сума. 

Размерът ѝ не се съобщава, но явно тя е непосилна за словаците. Но с оглед на това, че халфът е нежелан от Левски, може да се стигне до преговори и евентуално споразумение в близките дни. 

Иначе самият Прохазка е готов да остане на "Герена", ако нещата не се получат със Спартак, и да се бори за мястото си в тима. Той вече има една неуспешна кампания зад гърба си със синия екип. 

"Нищо не мога да кажа за бъдещето си, защото все пак имам договор с Левски. Факт е, че искам да играя редовно в чуждестранен отбор. Затова съм готов да се боря за мястото си в тима си. Никой нищо не може да ми каже."

"Все пак в ръководството има големи промени, дойдоха нови шефове, не знам какво ще решат те за мен. Ако остана там, ще направя всичко възможно да се преборя за титулярната позиция", сподели Прохазка пред официалния сайт на Спартак.