Нежеланият в Левски халф Роман Прохазка се завръща в тима. Това призна самият той пред медиите в Словакия след последния мач за сезона на сегашния му тим Спартак Търнава. 

Словакът игра там под наем от "сините", но срокът изтече и трябва да се върне на "Герена". Прохазка има още една година договор с българския гранд и е готов да го изпълни докрай. 

"Нищо не мога да ви кажа за бъдещето си, знам само, че на 8 юни пътувам за София. На следващия ден е първият ден от подготовката на Левски и трябва да присъствам на него. По всичко изглежда, че изиграх последния си мач за Спартак Търнава."

"Няма какво да направя, защото имам още една година договор с Левски. Ще ми е мъчно за момчетата тук, а предполагам, че и аз ще им липсвам на тях. Поне ще ми стискат палци от дистанция."

"Обичам Спартак Търнава и се надявам рано или късно отново да заиграя тук. Мисля, че съм оставил вратата достатъчно широко отворена", сподели Прохазка пред медиите в родината си. 

Словакът дойде на "Герена" именно от Търнава по настояването на тогавашния наставник Илиан Илиев. След един колеблив сезон при "сините" беше пратен отново в Спартак, където вдигна нивото и стана дори капитан на тима. 

Сега му предстои завръщане в Левски, но ако словаците го искат, вероятно може и да се разберат с родния гранд за трансфер. Прохазка не попада в профила на Левски за новия сезон. Очаква се за "сините" да играят предимно българи и играчи с ниски финансови претенции.