Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо, който бе задържан в пловдивския арест за 24 часа  бе освободен днес около 14:30 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство, съобщи за Дарик говорителят на Районна прокуратура Галина Андреева. Няма да бъде внесено искане за налагане на  по-тежка мярка на Присо, тъй като на този етап няма достатъчно доказателства срещу него. Предстои да бъдат разпитани още свидетели, както и да бъдат изгледани записите от охранителните камери на стадион „Локомотив”. След това наблюдаващият случая прокурор ще реши дали на футболиста ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство или по закона за футболното хулиганство,затова, че е нападнал полицай.

Отборът на ЦСКА си тръгна от Пловдив с три точки след сблъсъка с Локомотив. Камерунецът Нджонго Присо бе свален от клубния автобус, и заедно с администратора Кирил Костов и пресаташето Иван Ченчев бяха откарани в Пето районното управление. Причина Присо да бъде привикан за разпит, а по-късно задържан от полицията е инцидент след изгонването му. Нападателят на ЦСКА и колегата му от Локо Пд Даксон Да Силва бяха изгонени от рефера в 63-та минута. Феновете в Пловдив замеряха с бутилки Присо, и предизвикаха негови обидни жестове, а в тунела той се е нахвърлил върху полицай, който е искал да го предпази от недоволните фенове.

Междувременно петдесет минути преди началото на дербито за грубо нарушение на обществения ред са били арестувани и петима фенове на ЦСКА, които са на възраст между 17 и 24 години.