Президентът на Република България Георги Първанов изпрати специален поздравителен адрес на легендата на ЦСКА Борис Гаганелов по случай 70-годишния му юбилей.

Днес бившия защитник на „червените” и националния отбор събра бивши свои съотборници и хора свързани с ЦСКА на тържество на стадион „Българска армия”.

Президентът Първанов поздрави легенда на ЦСКА за юбилей

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

Роденият в Петрич Гаганелов държи рекорда за най-много мачове с екипа на ЦСКА - 350. Той защитава цветовете на „армейците” от 1960 до 1974 година, като в този период е отбелязал 2 гола. Борис Гаганелов е 7-кратен шампион на България и 6 пъти носител на Купата на България, като в четири сезона печели дубъл.

За националния отбор Гаганелов е изиграл 51 мача, като в 30 от тях е носил капитанската лента. Той е участник на две световни първенства (1962 и 1970 г.) и четвъртфиналист на Европейското първенство пред 1968 година.

Президентът Първанов поздрави легенда на ЦСКА за юбилей

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

По случай юбилея си Борис Гаганелов бе поздравен и от ръководството на ЦСКА, от Професионалната футболна лига и Министерството на отбраната, като получи различни подаръци и плакети.

Настоящият старши треньор на представителния отбор Милен Радуканов също уважи клубната легенда заедно с треньора на вратарите Петко Петков. Слово произнесе изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков и най-успешния треньор в България Димитър Пенев.

Президентът Първанов поздрави легенда на ЦСКА за юбилей

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

„Чувствам се добре. Годините са и много, и малко. Тези 350 мача се постигат със себераздаване и трудолюбие и качества. Радостен съм, че оставих такава диря след себе си. Пожелавам на някой от футболистите да стигне тези мачове. Със започването да играя футбол не съм предполагал, че ще стигна до такова ниво. Благодарение на ЦСКА израстнах и останах в този клуб. Сега работя с деца. Тази работа ми носи радост и щастие. Надявам се да направим футболисти за първия отбор. Мисля, че представителният отбор се представя отлично. Нека продължава така. Имаме добър отбор, който с победите ще добие и самочувствие”, каза Борис Гаганелов на празника си.