Президентът на Литекс Трифон Попов коментира ситуацията около клуба и изваждането му от А група. Ловчанлии подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана заради решението на БФС и се надяват да получат възможност да играят пак в елита. 

Босът на "оранжевите" обяви, че очаква да има тържество на справедливостта и ако се наложи, БФС би могъл да върне толкова бързо Литекс в групата, колкото и го извади. По думите му - за пет минути. 

"Очакваме да възтържествува справедливостта. Ако не възтържествува, продължаваме да играем за Купата, имаме отбор в Б група и така. Нямаме друг избор, къде да играят момчетата, но все пак се надяваме на много по-добро развитие." 

"Адвокатите казват, че има надежда, а докато я има, ние продължаваме. Както виждате, готвим се, проведохме хубав лагер, купа взехме. Футболистите са готови да останат, имат договори за професионални футболисти. Затова не продадохме никого, защото се надяваме да останем." 

"Ще видим, по принцип очакваме да се включим в първенството. Както бързо решиха и за пет минути Дисциплинарната комисия ни изхвърли от А група, така мисля, че и за пет минути ще могат да ни върнат, ако спечелим. Ако не на 20-и, то на 27-и февруари имаме мач в Б група, така че сме готови за мач." 

"Има варианти много, вкараха ни просто в този филм и чакаме да видим какво ще стане. Вече чакаме два месеца. Първо ние сме виновни, после е Футболният съюз. Наистина е странно, има вратички за всички, а за Литекс няма", сподели Попов при завръщането на отбора в България от лагера в чужбина. 

Той сподели още, че по негово мнение е имало натиск отборът му да бъде изваден от елита и даде пример с наказанията на другите отбори от края на миналата година и съзря нередности при тях. 

"Пак се повтарям и потретям, в същия ден, в който взе това решение господин Кучков (бел. ред. става въпрос за председателя на Дисциплинарната комисия Юри Кучев, явно името му е объркано от Трифон Попов) и му беше лесно за нас, в същия ден взеха решение за Левски, вместо да ги накажат от 1 до 4 мача, ги санкционираха със затваряне на Сектор Б. А също така и вместо да накажат Ботев с максимална глоба от 37 500 лв., ги наказват наполовина с 19 хил." 

"Предполагам, че е имало натиск Литекс да бъде изваден от А група. Не мога да го твърдя, но предполагам, че е така. От някой си е това, от кого - не знам. Господин Данаил Ганчев е собственик на отбора, имаме си бюджет, така че отборът продължава", сподели още Попов.

Той даде оценка и на лагера в Испания, от който ловчанлии се върнаха с купа, а и се представиха силно срещу отбори като Динамо Киев, Спартак Москва, Рубин Казан и Динамо Загреб. 

"Представихме се доста добре в Испания. В последната контрола играхме силно срещу участник на осминафиналите в Шампионската лига, доста добре изглеждахме. Преди това спечелихме турнир от 10 отбора, победихме Динамо Загреб. Отборът ми се струва доста добре подготвен."

"Запитвания за наши играчи винаги е имало, не само сега, но оферти трябва да има", завърши президентът на Литекс.