Президентът на Черноморец Поморие Калоян Панайотов обясни ситуацията около лиценза, от който се нуждае тимът, за да влезе в А група, след като вече си осигури място в елита, с победи над Спортист Своге и Видима Раковски на баража.

“Ако лицензираме стадиона в Поморие, и ако получим лиценз за участие в А група, ще играем в елита на нашия стадион. Знаете, че този отбор стигна миналата година до финала за Купата на България и тогава нямахме проблем да получим лиценз УЕФА. Не знам защо сегане можем да получим лиценз за А група и какво толкова се е променило,” коментира Панайотов.

“Нямаме нищо общо по документи с Черноморец Бургас, което би трябвало да е важното, защото България е правова държава и трябва да се гледат документите. А откъде идва финансирането, то аз мога да попитам дали ако една банка дава кредити на три различни клуба, това ги прави свързани клубове?,” добави президентът на поморийци.

“За нас няма драма дали ще играем в А група или в Б група, нека първо изчакаме решението на лицензионната комисия. Ние ще продължим да налагаме и обиграваме млади момчета, които след това отиват в Черноморец Бургас. Това не е тайна за никого и ние не го крием,” каза още Панайотов.

Според неговото мнение, най-справедливо е Видима Раковски и Спортист Своге да определят кой ще бъде 16-и отбор в А група догодина, а не да се насрочва бараж между 3-ия и 4-ия от Б групите.