Черноморец Поморие е новия член на А група, след като спечели директния мач за влизане в елита, с 3:0 срещу Видима Раковски. Поморийските “акули” бяха особено убедителни, и постигнаха втори успех тази седмица, от баражите, за да докажат, че имат място сред майсторите. Сега Черноморец се нуждае от лиценз, за да може да играе редовно в елита.

Видима Раковски, отборът, който остана на 14-то място в класирането в А група през миналия сезон, не успя да се противопостави на втория в Източната Б група, и догодина ще играе във втория ешелон.

След интересно първо полувреме, с двуостра игра и положения както пред Ивайло Василев, така и Лазар Йовишич, двата състава така и не успяха да си отбележат гол. Андрей Атанасов и Евгени Игнатов пропуснаха най-добрите положения за началните 45 минути.

Началните десетина-дванайсет минути на второто полувреме преминаха сравнително спокойно, преди в 57-та Черноморец да успее да открие резултата. Това се случи, след като Андрей Атанасов надбяга Бранеков, прехвърли Ивайло Василев с хубав удар, и отбеляза. Оттук нещата тръгнаха стремглаво надолу за Видима, в 60-та минута Калоянов реализира отново, а минута по-късно Александър Бранеков остави тима от Севлиево да търси обрат от 0:2 с 10 души, след като си изпроси втори жълт картон.

Ангел Русев направи най-непростимия пропуск за Видима в 77-та минута, когато получи добра топка, елиминира Йовишич, но шутира твърде силно покрай лявата греда.

Цялата интрига приключи в 80-та минута, когато Калоянов отново се разписа във вратата на Видима. Митев го намери отлично зад гърба на защитата, той пробяга голямо разстояние, и стреля точно зад Василев за крайното 3:0 в полза на Черноморец.