Премиерът Бойко Борисов разкри, че е направил опит да привлече една от най-богатите компании в Европа - „Газпром“, като спонсор на ЦСКА

Борисов, който бе гост на предаването „Пред банята“ по ТВ7, заяви, че са водени разговори за това, но руският газов гигант е отказал.

„Отговориха ни, че спонсорират само отбори, които играят със сини екипи, тъй като това е фирменият цвят на компанията“, заяви Бойко Борисов.

На въпрос на водещия Николай Александров как тогава „Газпром“ е генерален спонсор на сръбския гранд Цървена звезда, премиерът отговори: „Сигурно вече играят в синьо.“

Освен тима от Белград, руската компания налива милионите си в отбори като Шалке, Зенит Санкт Петербург и Челси, които играят с типичното за компанията синьо.

Бойко Борисов остана много сюрпризиран от отговора на въпроса „Срещу кой отбор в света не е свирена дузпа в 50 мача?“, който е „Лудогорец Разград“. Невярващ в този наистина сензационен факт, премиерът погледна подозрително водещия и му каза „Говориш шест за пет“, смятайки, че това е нещо наистина невъзможно във футбола. След като обаче бе уверен, че такава е статистиката, Борисов, който е действащ футболист във В група и отлично познава играта и отвътре, не успя да скрие изненадата си, че това се случва в А група.