Осемте нови попълнения на Берое бяха представени. Това са опитният Слави Жеков и младите Милен Христов, Янко Сандански, Атанас Апостолов, Владимир Пекин, Пламен Христов, Антон Вергилов и Владислав Бежански. С изключение на Жеков, всички останали играчи са на възраст до 22 години.

Всички футболисти имат договор с Берое с изключение на Янко Сандански, който има контракт с ЦСКА и ще играе за „зелените” като преотстъпен.

„Отборът е подготвен, въпреки че в състава има толкова много млади състезатели”, заяви старши треньорът Радослав Здравков.

Неясни, обаче останаха намеренията и целите на наставника относно класирането на Берое през новия сезон. Неговият помощник Методи Томанов се завърна от Бразилия, където наблюдава играчи от местната втора дивизия. Набелязани за трима футболисти – плеймейкър, защитник и нападател. Като полузащитникът е най-близо до подпис с Берое.

За гостуването на Славия от първия кръг на шампионата със сигурност отпадат контузените Петър Колев и Николай Харизанов, както и младият Владислав Бежански.

Нападателят Тодор Симов, който от няколко месеца лекува контузия, ще започне тренировки другата седмица.