Близо 1,5 млн. лв. дългове има Берое за изминалата година, информира Beroe Online, въпреки това ръководството на тима отрича това.

Справка в годишния финансов отчет на обявеното за спонсор на Берое предприятие "Полимери" АД разкри, че спонсорски и рекламен договор на практика не съществува, а капиталите, които налива дружеството от Девня са заеми с падежи от 2007 до 2008 г. и лихви от 8% до 10%.

В същото време на нарочна пресконференция в Стара Загора вчера изпълнителният директор на клуба Красимир Георгиев заяви, че Полимери е вложил над 2 млн. лв. за годината по обявения договор подписан миналата година.

"Можете в Интернет или по други начини да направите справка и да видите кой какъв собственик е и как работи едно от водещите химически предприятия в България, какъв е ръста на продажбите на това предприятие, какви са оборотите които прави, това че примерно предприятието е в топ 100 на най-големите компании в България. От тази гледна точка няма да давам повече джокери как да проверите какво е предприятието и какво се случва с него”, заяви Красимир Георгиев.

„От друга страна имаме действащ договор с Полимери, които продължават съвсем систематично и последователно да привеждат преведените суми. Трябва да ви разкрия, че ние подписахме договор, който рекламирахме пред вас преди 1 година за три години два милиона, а само през миналата година само от Полимери, изключвайки от това число парите, които са дошли само от основните акционери във футболния клуб, са 2 млн. лева. Само за година получихме финансиране под различна форма като реклама, като спонсорство и всички позволени от закона начини, договореното за 4 години. Така че ако за вас това е малко, защото сигурно имате по-високи критерии, то за мен е напълно достатъчно за мащабите на България, за да се осигурят най-дребните капризи на футболистите и на треньорите, които разбира се в крайна сметка разбрахте, че за нас е важно да бъдат целенасочени в исканията си и да няма излишни фойерверки и много шум", обясни още Георгиев.