Новият играч на ЦСКА Хосе Луис Гарсес бе официално представен като играч на ЦСКА. На пресконференцията присъстваха мениджърът на играча, президентът на „червените” Александър Томов и членът на управителния съвет Емил Костадинов.

Заради прякора му „Ел Пистолеро” ръководството на ЦСКА му подари стар автентичен пистолет. Александър Томов каза, че му подарява този пистолет, защото той символизира много голове, които нападателят ще вкара за ЦСКА. Гарсес взе фланелката с номер 9. Той заминава директно за Боровец, където ще се присъедини към подготовката.

На представянето не присъства другото ново попълнение Никола Вуядинович, който вече е в лагера на Боровец. Очаква се той да бъде представен след като отборът се завърне в София.

„С този нов футболист селекцията не е приключила. Има още играчи, върху които работим. До 20 юни всичко трябва да приключи и отборът да е окомплектован, заяви Александър Томов. Той добави, че договорът на Гарсес е за 3 години и не е имало никакви проблеми по личните условия на футболиста.

По повод съдебното минало на играча, Томов каза, че не се притеснява от това, за което се говори и няма да винят човека за грешките, които е допуснал в детските си години.

Гарсес е сред най скъпите футболисти в нашето първенство.

Относно продажбата на Валентин Илиев президентът на „червените” заяви:

„Има няколко оферти, върху които мислим. Те са от три страни”.

Засега са известни Франция и Германия, а третата не бе спомената от Томов.

„Валентин Илиев си има цена и офертите които са пристигнали в нашия клуб за него, отговарят на тази цена”.

Стана ясно, че ЦСКА е изпуснал млад талант от бразилския Фламенго. Той е на 19 години, играе като ляво крило и се каза Лени. Отборът на Брага обаче го е взел под носа на вицешампионите. Александър Томов сподели, че ще запомни това име и той може да се появи на „Българска Армия” след време.

„Нещата, за които ни критикувахте през зимата сега са факт и показват, че в ЦСКА се работи. Вече 8 трансфера са факт, а вероятно ще има и още два. За момента не искам да коментирам идването на Ферейра от Португалия”.

На въпрос защо е избрал да дойде в ЦСКА, Гарсес отговори:

„Защото ЦСКА е най-големият клуб в България и дойдох да играя голям футбол”.

Панамският национал има съпруга и двама сина, които ще пристигнат в България и ще започнат тренировки в школата на ЦСКА. Жена му очаква трето бебе, което по всяка вероятност ще се роди в нашата родина.

Очаквайте по-късно интервю със самия Гарсес.